sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Halliviikko! - Kolmas viikko

Maanantaina kävimme ammattipätevyys tunneilla läpi asiakaspalveluun liittyviä asioita, koska asiakaspalvelu on varsinkin kuljetusalalla suuressa osassa kaikkea.

Tiistaina puhdistimme autoja niin sisä- sekä ulkopuoleltakin. Eli huollettiin autoja, sillä se kuuluu kuljetusalan ammattipätevyyteen.

Koska töitä riitti, jatkoimme keskiviikkona autojen huoltamista. Kävimme myös kokoamassa auto-puolella pari hitsaus-telinettä.

Torstaina tyhjensimme ja pesimme hallin lattian kauttaaltaan. Sen lisäksi korjasimme yhtä meidän kuorma-autoa, sillä se vuodatti jotain nestettä. Minä sillä aikaa muiden korjatessa autoa pesin paloletkua käyttäen hallin edustan, sillä siihen oli kertynyt hiekkaa sekä ajoneuvojen öljyjä ja muita nesteitä.

Perjantaina oli varsin erikoinen päivä, sillä pääsin suunnitelmista poiketen kaverini kanssa kokeilemaan, millaista on ajaa raskasta yhdistelmää, eli kuorma-autoa, jossa on kärry perässä. Ajoimme koulun pihalla suljetulla alueella eli ei liikenteessä.

En aio hankkia yhdistelmäkorttia (CE), mutta olihan se mukava kokeilla, miltä tuntuu mm. peruutella isolla yhdistelmällä.

Peruuttaminen oli vaikeaa isolla yhdistelmällä, se on ihan loogistakin, että mitä pitempi ja raskaampi yhdistelmä, sitä haastavampi se on hallita. Hyvin se silti sujui kokonaisuudessaan.

Nyt oon ollut tasan kuukauden opiskelijana kuljetusalalla. Siinä ajassa oon ehtinyt oppia kaikenlaista, josta on ollut mulle paljon hyötyä.

Ens viikolla alkaa kahden kuukauden loma, joten viikottaisia tarinoita ei tule. Sen sijaan julkaisen ajoittain sekalaista sisältöä liittyen kuljetusalaan. Tämä blogi pysyy siis aktiivisena koko kesän ajan.

Kiitos siitä, että oot pysyny mukana tässä matkassa tähän asti! Tämä matka on vasta alussa, syksyllä pistetään iso pyörä pyörimään, sillä mulla alkaa mm. autokoulu, josta tulee varmasti sisältöä tänne.

Pysykää kuulolla! :)

8 kommenttia:

  1. Moro monta vuotta se koulu kestää mitä kortteja siellä käydään läpi? onko ne ilmaisia? kortit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kommentista! Koulu kestää 3-4 vuotta, riippuen toki miten nopeasti saat hommat hoidettua (voi valmistua mihin aikaan tahansa vuodesta). Koulussa käydään normaalisti B ja C-kortit, mutta jos on tarvetta ja taidot riittää, niin E-kortinkin voi mahdollisesti suorittaa. Lisäksi tottakai kaiken maailman työturvallisuuskortit, kuljettajakortti, digipiirturikortti, hygieniapassi, A1/A2-kortit, trukkikortti jne. Bussikoulutusta ei Luovilla ole (koulu mitä opiskelen). Kortit ovat melkein ilmaisia, niistä joudutaan maksamaan vain viranomais-maksut (n. 100€). :)

      Poista
  2. Okei ookko 1 vuoden opiskelija.

    VastaaPoista
  3. Okei kiitos näistä.:-)

    VastaaPoista
  4. Onko siel monta opettajaa? luovilla osaa neuvoa opettaa? pitääkö siel ite Enestään osata jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovilla on useita opettajia ja ohjaajia ja kaikilla on siihen vaadittavat korkeakoulu-tutkinnot. Eli osaavat opettaa. Ei tarvi osata mitään itse etukäteen, koska siellä kyllä opetetaan niin tarkasti, että varmasti opit samaan tahtiin kuin muutkin. Ei logistiikan opinnot sentään mitään rakettitiedettä ole, vaikka se siltä saattais tuntua. :)

      Poista

Ajoonlähtötarkastus - Ammattipätevyys

Kuljettaja on aina vastuussa omasta kalustostaan. Ei pelkästään auton siisteydestä vaan ennen kaikkea huoltamisesta ja kunnosta. Siksi ajoon...