tiistai 17. syyskuuta 2019

Miljoona rautaa tulessa! - Viikot 36-37

Ai mitäkö mulle kuuluu? Erittäin hyvää! Koulu on lähteny oikein hyvin käyntiin taas ja nautin siitä erittäin paljon. Lisäksi autokoulukin on käynnissä. Viimeviikot mulla on kulunu mm. Kenttäharjoituksissa, ajohommissa sekä teoriassa.

"Siis mitä tarkoittaa kenttäharjoitukset?"
- Kenttäharjoituksilla tarkoitetaan harjoitteita, joita tehdään kentällä, eikä millä tahansa pelikentällä vaan meidän koulun pihalla. Niihin sisältyy mm. Peruutusharjoituksia, lavaharjoitteita, ajoneuvojen peseminen, kuvio-ajoa (kahdeksikkoa) yms.

Luovilla me opiskelijat teemme myös asiakastöitä ja kuljetusalalla ne ovat mm. Viikottaiset Vähälä-ajot. Tiistaisin ja keskiviikkoisin lähdemme koululta ajamaan Oulun Vähälän terminaalille kappaletavara-autolla klo 7.00. Otamme sieltä tavaraa kyytiin ja toimitamme ne asiakkaille. Vähälä on Ammattiopisto Luovin yksi yhteistyökumppaneista. Lisäksi asiakastöihin meillä kuuluu Matkahuollon ajot, sekä lähettipalvelu.

Teoriaa on varsinkin ensimmäisenä vuotena todella paljon, sillä sinä vuonna me opiskellaan suurinosa kuljetusalan asioista, ennenkuin alamme tekemään niistä näyttöjä. Kuljetusalan teoriaan kuuluu mm. Yhteiset tutkinnonosat "ytot" ja ammattipätevyys. Osan ammattipätevyydestä voi suorittaa työpaikalla esim. Työssäoppimis-jaksolla. Nykyään mitään näyttöjä ei voi suorittaa kouluilla.

Oon onnellinen siitä, että pääsin opiskelemaan kuljetusalalle, sillä tämä on mulle kutsumus-ala. Tottakai aina välillä tulee päiviä, kun ei jaksais olla koulussa ja ärsyttää tai väsyttää, mutta kokonaisuudessaan kyllä nautin tästä alasta ja näistä hommista.

Vaikka teoriaakin on paljon, se täydentää alan tietämystä ja opettaa asioita, mitä ei välttämättä tulis muuten ajatelleeksi käytännön harjoitteita tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajoonlähtötarkastus - Ammattipätevyys

Kuljettaja on aina vastuussa omasta kalustostaan. Ei pelkästään auton siisteydestä vaan ennen kaikkea huoltamisesta ja kunnosta. Siksi ajoon...