keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Taloudellinen ajo - Ammattipätevyys

Taloudellinen ajo kuten myös muut ympäristöön vaikuttavat asiat ovat suuressa osassa kuljetusalalla. Mitä enemmän erilaisia ajoneuvoja tulee lisää liikenteeseen, sitä enemmän myös niiden päästöt lisääntyy. Koska ajoneuvojen päästöt vaikuttavat ympäristöön, niitä pyritään vähentämään keksimällä uusia käyttövoima-mahdollisuuksia kuten hybridi, diesel ja sähkö.

Varsinkin kuljetusalalla, jossa ajetaan paljon ja käytetään työkoneita, jotka kuluttavat polttoaineita, pyritään ajamaan taloudellisesti. Taloudellinen ajo tarkoittaa sitä, että mm. polttoaineen kulutus pyritään saamaan mahdollisimman vähäiseksi, jolloin myös päästöt vähenevät.

Koska taloudellinen ajo ei pelkästään vähennä polttoaineen kulutusta ja päästöjä, vaan parantaa myös ajoneuvojen käyttöikää ja suojelee luontoa, yhä useammat yritykset pyrkii ajamaan taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti.

Mitä enemmän ajoneuvon päästöjä sekä muita haitallisia hiukkasia pääsee ilmastoon, sitä enemmän myös ilmasto lämpenee ja se taas vaikuttaa moneen asiaan yhtä-aikaa.

Taloudelliseen ja ympäristöystävälliseen ajoon voi vaikuttaa itse. Kun ajaa mahdollisimman vähäisillä pysähdyksillä, polttoaineen kulutus pysyy tasaisena ja sitä mukaan myös päästöt vähenevät.

Olit sitten millä tahansa alalla, me kaikki haluamme säästää maailmaamme ja tällöin ympäristö-asiat ovat todella tärkeitä. Mitä enemmän me ihmiset panostamme näihin asioihin, sitä enemmän me parannamme maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajoonlähtötarkastus - Ammattipätevyys

Kuljettaja on aina vastuussa omasta kalustostaan. Ei pelkästään auton siisteydestä vaan ennen kaikkea huoltamisesta ja kunnosta. Siksi ajoon...